Курс цитогенетики

   З 12 жовтня по 18 жовтня учні нашого ліцею прослухали дистанційний онлайн курс "Цитогенетика. Методика отримання тимчасових давлених мікропрепаратів та аналіз каріотипу рослин" в рамках Всеукраїнської наукової біологічної школи Малої академії наук України. Ліцеїсти поділилися враженнями.

   З 12 жовтня до 19 жовтня проходив курс "Цитогенетика" у рамках Всеукраїнської біологічної школи, в якому я приймав участь. Навчально-науковий центр «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка за сприяння Міністерства освіти і науки України вже не перший рік проводить очну літню програму для школярів. Проте з наявною епідеміологічною ситуацією в нашій країні всі курси вирішено було провести в режимі онлайн. Взагалі, мені здається, що цитогенетика є однією з найцікавіших тем у шкільній програмі з біології, тому я без роздумів приєднався до цього освітнього заходу.
   Весь навчальний процес проходив безпосередньо у відеоконференціях, а додаткові матеріали разом з тестовими завданнями для самоконтролю знань розміщувалися в гугл класі. Я дійсно із задоволенням приєднувався до кожної запланованої нашої онлайн зустрічі. Мені сподобалося займатися з київськими спеціалістами в цій вузькій сфері, особливо корисним були їх відеоматеріали з методами дослідження каріотипу клітини. Наступного року, я сподіваюся, в офлайн режимі відвідати ці заходи безпосередньо в літній біологічній школі.
Курс цитогенетики

   Я, учениця 10-ХБ класу, Скапа Інна у період з 12 жовтня по 18 жовтня отримала змогу прослухати дистанційний онлайн курс "Цитогенетика. Методика отримання тимчасових давлених мікропрепаратів та аналіз каріотипу рослин"в рамках Всеукраїнської наукової біологічної школи Малої академії наук України.

   Під час лекційного курсу ми детально розглянули теоретичні відомості з напряму цитогенетика та методологічні підходи дослідження хромосом. Практична частина курсу передбачала оволодіння навичками виготовлення тимчасових мікропрепаратів рослин з метою визначення їх каріотипу, вивчення етапів поділу клітин, виявлення хромосомних та геномних мутацій. Мені надзвичайно сподобався цей курс, вчителі, які його викладали. Я дуже рада, що отримала змогу прослухати його. Адже завдяки йому я поглибила та удосконалила свої знання з даної теми , дізналась дуже багато нового й цікавого, про що раніше ніколи не знала. Я впевнена, що отримані знання допоможуть мені при написанні олімпіадних робіт.

   Отже, якщо ви цікавитесь біологією, хочете розширити свій кругозір та дізнатись дуже багато нового, я пропоную всім брати участь у таких онлайн курсах. На 100% впевнена, що ви не пошкодуєте про свій вибір.

Курс цитогенетики
 

скачать dle 11.0фильмы бесплатно
Дата публікації: 21.12.2020

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Контакти

Адреса: м. Херсон, вулиця Полтавська, 89
Телефон/Факс: +380 552 292 071
Мобільний телефон: 0968992531
e-mail: liceyxop@ukr.net


Опитування

Питання: Оцініть новий сайт

Архів
Березень 2024 (21)
Лютий 2024 (20)
Січень 2024 (10)
Грудень 2023 (17)
Листопад 2023 (18)
Жовтень 2023 (17)